Modernizacija ceste do romskega naselja Mali Šalovci

Občina Šalovci je bila s projektom Investicijski projekt Modernizacija romskega naselja Mali Šalovci uspešna na javnem razpisu Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije, ki je namenilo sredstva za sofinanciranje projektov osnovne komunalne infrastrukture v romskih naseljih v letih 2023 in 2024. Omenjeno ministrstvo bo za modernizacijo ceste do romskega naselja Mali Šalovci namenilo 59.225,76 evrov. Sicer je naložba vredna 121.456,81 evrov z DDV.

Občina je na podlagi javnega naročila izbrala izvajalca del. To je bilo podjetje Pomgrad, izvedla pa se je sanacija cestišča, pomeni rezkanje obstoječe plasti asfalta in izvedba novih prevlek z izdelavo obrobne in zaporne plasti asfalta. V sklopu investicije so bile urejene tudi bankine, uredili so se jarki z ustreznim odvodnjavanjem, izgradila pa se je tudi javna razsvetljava s solarnimi svetilkami. Gre za cesto številka JP 620501 v dolžini 580 metrov.

Župan Iztok Fartek pravi, da so se za modernizacijo javne ceste do romskega naselja Mali Šalovci odločili, ker želi občina izboljšati cestno infrastrukturo in s tem kakovost življenja občanov.

Fotogalerija

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

31
Avg
2024

Košček sreče

Objavljeno: 30 Maj 2024

Dan judovske kulture, na katerem bo letos osrednji gost fotograf Stojan Kerbler. …