Mladinska izmenjava o problematiki hitre mode in tekstilnega odpada

Društvo Connect, so.p. je med 22.8. in 31.8. v centru Peterloug v Markovcih izvedlo mednarodno mladinsko izmenjavo z naslovom Fast Fashion is out of Fashion. Aktivnost je potekala v okviru programa Erasmus+.
Osrednja tematika mladinske izmenjave je bila osredotočena na problematiko hitre mode in tekstilnega odpada.

Projekt je združil mlade udeležence iz Slovenije, Španije, Slovaške, Češke, Italije in Bolgarije, ki so skupaj preživeli deset nepozabnih dni, se učili, družili in delili svoje izkušnje.

Mladi udeleženci so s sodelovanjem na mladinski izmenjavi razvijali in krepili svoje ključne kompetence ter si pridobili nova znanja, spretnosti in veščine. Podrobneje so spoznali problematiko hitre mode in tekstilnega odpada. Spoznali so EU strategijo Trajnostni in krožni tekstil do leta 2030, s katero se EU loteva te problematike. Prav tako pa so spoznali EU kampanjo ReSet The Trend, s katero želi EU vključiti Evropejce v boj proti hitri modi in ozaveščati javnost o tekstilni strategiji EU.

Organizatorji projekta verjamejo, da bo ta izkušnja mladim udeležencem pomagala, da bodo postali bolj dovzetni do problematike hitre mode in da bodo tudi sami prispevali svoj delež k zmanjševanju tekstilnih odpadkov ter k temu spodbujali tudi druge v svojem okolju.

Mlade udeležence so tudi seznanili s pomembnostjo načrtovanja in prepoznavanja učnih učinkov. Na koncu aktivnosti so udeleženci prejeli tudi certifikat Youthpass, ki potrjuje njihovo udeležbo in napredovanje v ključnih kompetencah, ki jih podpira Evropska komisija. Udeleženci so projekt zaključili z novimi znanji, doživetji in prijateljstvi.

Fotogalerija

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

21
Apr
2024

Pohod Krajinskega parka Goričko ob svetovnem dnevu Zemlje

Objavljeno: 11 Apr 2024

Nedelja, 21. april 2024, 10.00, zbiranje 9.30–10.00 Začetek pohoda bo v središču vasi (nasproti …

26
Apr
2024

Slovenska bakla v Šalovcih

Objavljeno: 29 Mar 2024

»Slovenska olimpijska bakla« bo med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, …