Mladinska izmenjava na temo duševnih in čustvenih težav med mladimi

Društvo Connect, so.p. je med 30.6. in 10.7. v centru Peterloug v Markovcih izvedlo mednarodno mladinsko izmenjavo z naslovom Change your mind, Change your life. Aktivnost je potekala v okviru programa Erasmus+.
Osrednja tematika mladinske izmenjave je bila osredotočena na prepoznavanje in obvladovanje duševnih in čustvenih težav med mladimi.

Projekt je združil mlade udeležence iz Slovenije, Španije, Slovaške, Češke, Poljske in Ukrajine, ki so skupaj preživeli enajst nepozabnih dni, se učili, družili in delili svoje izkušnje.

Mladi udeleženci so s sodelovanjem na mladinski izmenjavi razvijali in krepili svoje ključne kompetence ter si pridobili nova znanja, spretnosti in veščine. Spoznavali so, kako prepoznati simptome duševnih in čustvenih težav. Raziskovali so čustveno izgorelost, utrujenost in motivacijo. Naučili pa so se tudi izražati svoja čustva ter našli vir pomiritve skozi čuječe risanje in slikanje.

Organizatorji projekta verjamejo, da je ta izkušnja mladim udeležencem pomagala, da bodo postali bolj dovzetni za duševne težave ter da bodo sposobni prepoznati duševne težave in analizirati njihove vzroke ter se naučili obvladovati svoje psihično in čustveno stanje.

Mlade udeležence so tudi seznanili s pomembnostjo načrtovanja in prepoznavanja učnih učinkov. Na koncu aktivnosti so udeleženci prejeli tudi certifikat Youthpass, ki potrjuje njihovo udeležbo in napredovanje v ključnih kompetencah, ki jih podpira Evropska komisija. Udeleženci so projekt zaključili z novimi znanji, doživetji in prijateljstvi.

Fotogalerija

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

21
Apr
2024

Pohod Krajinskega parka Goričko ob svetovnem dnevu Zemlje

Objavljeno: 11 Apr 2024

Nedelja, 21. april 2024, 10.00, zbiranje 9.30–10.00 Začetek pohoda bo v središču vasi (nasproti …

26
Apr
2024

Slovenska bakla v Šalovcih

Objavljeno: 29 Mar 2024

»Slovenska olimpijska bakla« bo med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, …