Javna razprava o predlogu strateškega načrta SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

V ponedeljek, 19. julija, bo v Moravskih Toplicah za področje Pomurja potekala JAVNA RAZPRAVA O PREDLOGU STRATEŠKEGA NAČRTA SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 2. 7. 2021 objavilo predlog posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023–2027, ki vsebuje analizo stanja, opredeljene potrebe, intervencije, finančni razrez, zneske na enoto ter kazalnike učinka. Z objavo predloga posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023–2027 se začenja javna razprava, ki bo trajala do 15. 8. 2021.

V okviru javne razprave bo MKGP organiziral več javnih posvetovanj, na katere so vabljeni vsi zainteresirani. Javno posvetovanje bo tudi na našem področju:

19. 7. 2021: Moravske Toplice (Terme Vivat, Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice) med 9.30 in 12. uro, na posvet pa je obvezna prijava preko spletnega obrazca. Za udeležbo je potrebno zadostiti pogoju PCT (prebolel, cepljen, testiran), potrebna pa je tudi nošnja maske.

Več informacij najdete na https://skp.si/uporabne-povezave/strateski-nacrta-skupna-kmetijska-politika-skp.

Naša odgovornost je, da smo v javni razpravi aktivni, saj je to dokument, ki nam bo uokviril kmetijstvo, ki ga bomo kmetovali. Dokument je res obsežen, v posametnih delih precej rigiden in (ne)pričakovan, toda to je osnutek. Sredstva so močno omejena, potreb in želja pa je veliko. S strani vseh deležnikov. In samo z aktivno participacijo bomo zapisali kmetijstvo, ki nam bo omogočalo trajnostni razvoj v vseh treh dimenzijah – ne le okoljski, temveč tudi socialni in ekonomski. Mladi kmetje smo prihodnost slovenskega kmetijstva in razvoja podeželja, – vključno z lokalno skupnostjo.

Pomagajte nam (so)ustvariti kmetijstvo, ki nam bo omogočalo dostojno življenje in možnost pridelovanja zdrave kakovostne lokalne hrane.

Vse dobro in prijeten pozdrav.

Doris Letina

Vodja področja za mlade kmete in kmetijsko politiko

Anketa

Na katerem področju si želite razvoj in dodatne vsebine v občini?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

26
Jun
2023

Rokodelski ustvarjalni tabor

Objavljeno: 18 Maj 2023

Gre za dnevni tabor za osnovnošolce, stroški udeležbe: 20 evrov.

29
Jun
2023

Termini za pogovor občank in občanov s strokovnimi sodelavci CSD Pomurje na Občini Šalovci

Objavljeno: 10 Maj 2023

Center za socialno delo Pomurje, Enota Murska Sobota in Občina Šalovci želimo …

24
Jul
2023

Dramski tabor

Objavljeno: 18 Maj 2023

Gre za dnevni tabor za osnovnošolce, udeležba je brezplačna. Pokrovitelji: BGA, Urad …

07
Avg
2023

Poletne počitnice v Peterlougu

Objavljeno: 18 Maj 2023

Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci ter Občina Šalovci pripravljata 5-dnevne …