Izvedene naložbe v okviru participativnega proračuna Občine Šalovci v letu 2022
SKUPAJ ZMOREMO VEČ

Tudi v Občini Šalovci prenašamo del odločanja o porabi proračunskih sredstev neposredno v roke občank in občanov. S participativnim proračunom imajo občanke in občani priložnost in možnost predlagati nekaj, za kar želijo, da bi se v naši občini uresničilo in da bi bila kakovost bivanja za vse še boljša.

Participativni proračun je mehanizem vključevanja prebivalcev  v odločanje o porabi dela proračunskih sredstev, katerega namen je prenesti del odločanja neposredno na občanke in občane, ki sami določite, katere investicije so v občini potrebne in kako želite prispevati k izboljšanju kakovosti življenja v naši občini.

Z uvedbo participativnega proračuna želi Občina Šalovci nagovoriti svoje občanke in občane, da sooblikujejo razvoj občine, da so aktivni pri povezovanju in sodelovanju ter pri ustvarjanju pogojev za bolj kakovostno bivanje v lokalnem okolju.

Cilj je bil pridobiti projektne predloge v vsaki od 6 vasi v Občini Šalovci.

Komisija za participativni proračun je med prispelimi vlogami potrdila naslednje predloge:

 

Betonsko-lesene klopi pri vaškem domu in nogometnem igrišču v Domanjševcih

Nabavljenih je bilo 8 betonsko-lesenih klopi, s katerimi smo zamenjali že obstoječe dotrajane klopi. Nova urbana oprema doprinese k lepšemu izgledu okolice vaškega doma in igrišča.

 

Postavitev skulpture oziroma figure možiclja pri vaško-gasilskem domu v Budincih

Skulptura simbolizira pohodnika, ta pa je značilen za KUD Budinci, saj prirejajo številne pohode. Njihov najbolj znan pohod je Pohod trej kralof na pouti po dolaj pa bregaj, ki ga organizirajo v začetku januarja. KUD Budinci je upravljavec mednarodne pešpoti »na pouti po dolaj pa bregaj,« ki je bila uradno markirana leta 2009. Pot poteka krožno med Budinci in Andovci v Porabju, zajema pa kulturno in zgodovinsko dediščino obeh krajev.

Skulpturo pohodnika je izdelal umetnik marko Grašič iz podjetja Skulpture Margo iz Gornje Radgone, njegova vrednost pa znaša 2.500,00 evrov.

 

Posodobitev razsvetljave na športnem igrišču v Dolencih

Pobuda naslavlja rešitev več problemov. Nova razsvetljava je 80 % bolj varčna od dotrajane. Nameščena je na športnem igrišču, zato je namenjena javni uporabi. S postavitvijo oz. posodobitvijo razsvetljave pa je omogočeno tudi nemoteno treniranje v večernih urah. To spodbuja športno dejavnost pri mladih in ostalih generacijah.

 

Postavitev razsvetljave na športnem igrišču v Markovcih

Pri športnem igrišču v Markovcih je Občina Šalovci s pomočjo sredstev Fundacije za šport postavila nov objekt s slačilnicami, v okviru participativnega proračuna pa je bila nameščena tudi razsvetljava na igrišču. S tem je dobilo igrišče, ki se nahaja poleg zelo obiskanega Turistično-nastanitvenega centra Peterloug, vso potrebno in moderno infrastrukturo za treniranje, tekme in druge športno-družabne dogodke.

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

26
Maj
2024

Vodenje po Poti cvetočih travnikov v Budincih

Objavljeno: 09 Maj 2024

Pot cvetočih travnikov v Budincih obiskovalce popelje med ene od najbolj vrstno …

28
Maj
2024

BREZPLAČNA DELAVNICA ZA DRUŠTVA: IZVAJANJE PRIDOBITNE DEJAVNOSTI – kaj vse je potrebno upoštevati?

Objavljeno: 17 Maj 2024

Končno je tu delavnica o področju, na katerem imate društva največ vprašanj …

30
Maj
2024

Knjižni bazar

Objavljeno: 23 Apr 2024

Vabljeni na knjižni bazar v Domanjševce!

02
Jun
2024

90-letnica PGD Čepinci

Objavljeno: 20 Maj 2024

Prostovoljno gasilsko društvo Čepinci vas vabi na slavnostno prireditev ob praznovanju 90-letnice …

07
Jun
2024

Večer pod zvezdami

Objavljeno: 21 Maj 2024

Vljudno vabljeni na prvi Večer pod zvezdami, ki bo v petek, 7. …