10. POHOD IN PRAZNOVANJE 30. LETNICE

10. POHOD IN PRAZNOVANJE 30. LETNICE

Točno na dan praznovanja 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in Dneva državnosti 25. 6. 2021 se je okoli 70 pohodnikov podalo izpred muzejske zbirke graničarstva v Čepincih  na 7 km dolgo krožno pot po graničarski poti. Pot je vodila mimo najsevernejše točke Slovenije ter mimo ostankov budinske karavle, kjer so se pohodniki lahko osvežili s pijačo in okusnim prigrizkom, ki so ga pripravile članice upokojenskega društva.

Udeležencem pohoda se je v času pohoda in druženja promovirala lokalna ponudba na oziroma ob trasi pohoda (graničarska, konjeniška, kulturna, astrononomska pot, ogledi graničarskega muzeja, lokalna kulinarika …), kot del izvajanja aktivnosti v okviru operacije LAS Goričko 2020 Lokalna kakovost za globalno uspešnost.

Pohodu je sledil krajši kulturni program, v kateri so poleg govorcev s prav prisrčnim programom sodelovali tudi učenci OŠ Šalovci, slovesnost pa je dodatno obogatila tudi prisotnost praporščaka s praporjem. Družabni del se je nato zavlekel pozno v popoldan, za jedačo in pijačo pa je poskrbelo PGD Čepinci.