Zdravje v občini 2021
mI36peZc 400x400

Spoštovani,

Z veseljem vas obveščamo, da smo pripravili že šesto objavo podatkov portala Zdravje v občini. Dejstvo, da so objavljeni podatki in druge vsebine vedno bolj uporabljene v vaših prizadevanjih za izboljšanje zdravja prebivalcev vaših občin, daje našemu delu dodaten zagon.

Tudi letos smo pripravili podrobne informacije o zdravju prebivalcev za vsako od 212 slovenskih občin. Rdeča nit letošnje objave je tematika duševnega zdravja. Dobro duševno zdravje je temelj našega zdravja, pa tudi socialne, družinske in gospodarske stabilnosti, družbene blaginje in kakovosti našega življenja. Zato je osrednja vsebina kratkih publikacij posvečena načinom varovanja, izboljšanja in krepitve duševnega zdravja oz. blagostanja v lokalnem okolju, kar je glede na posebne razmere, ki smo jim zaradi pandemije covid-19 izpostavljeni v zadnjem letu, še posebej pomembno.

V sodelovanju s projektom Zlati kamen smo letos že drugič izbrali občino, ki je izstopala z aktivnostmi za izboljšanje zdravja svojih prebivalcev. Naziv Občina zdravja je prejela občina Žiri, za kar ji še enkrat čestitamo. O podrobnostih izbora in podelitve ter občinah, ki so prišle v ožji izbor si lahko preberete tukaj.

Prilagamo publikacijo Zdravje v občini 2021 za vašo občino. Posodobljene podatke, kartografske prikaze, primerjave kazalnikov med območji in druge zanimive vsebine si lahko ogledate na spletni strani obcine.nijz.si v zavihku 2021.

Upamo, da bodo prikazani podatki še naprej vzpodbuda za različne aktivnosti, ki jih za zdravje prebivalcev z različnimi deležniki izvajate v vaši občini. Z veseljem pa bomo prisluhnili tudi vašim dodatnim predlogom za še boljše sodelovanje.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Tatjano Kranjc-Nikolić (tatjana.kranjc-nikolic@nijz.si) na območni enoti Murska Sobota, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki vam lahko pomaga pri interpretaciji podatkov in iskanju učinkovitih ukrepov.

OE NIJZ

Dokumenti, priloge

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

21
Apr
2024

Pohod Krajinskega parka Goričko ob svetovnem dnevu Zemlje

Objavljeno: 11 Apr 2024

Nedelja, 21. april 2024, 10.00, zbiranje 9.30–10.00 Začetek pohoda bo v središču vasi (nasproti …

26
Apr
2024

Slovenska bakla v Šalovcih

Objavljeno: 29 Mar 2024

»Slovenska olimpijska bakla« bo med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, …