Zaključena izmenjava Erasmus+ v TNC Peterloug

Ponovno se je skupina mladih iz različnih držav Evrope zbrala v Centru Peterloug v Markovcih na Goričkem. Od 2.8. pa do 12.8. 2021 se je namreč izvajala mladinska izmenjava v okviru Erasmus + projekta z naslovom Powered by nature 3. Pričujoča aktivnost je že tretja v seriji projekta Powered by nature, katere glavni cilj je razvijanje zaposlitvenih veščin pri mladih, ki ji je Svetovni ekonomski forum označil za najpomembnejše na prihodnjem trgu dela. Mlade sta tako projekta Powered by nature 1 in 2 opremila z znanjem, izkušnjami, idejami in veščinami, ki jim dajejo možnost biti bolj kompetentni in s tem konkurentni na trgu dela. Temu je sledil tudi Powered by nature 3, ki je v raziskovanju veščin koordinacije z drugimi in sprejemanja odločitev združil skupino mladih iz Slovenije, Portugalske, Bolgarije, Litve, Estonije in Hrvaške.

Mladinske izmenjave so aktivnosti priložnostnega učenja, ki mladim omogočajo, da raziskujejo, pridobivajo znanja iz različnih tem, ki jih zanimajo. Mladi pridobivajo različne kompetence, spoznavajo način neformalnega učenja in metod, spoznavajo kulture, navade, razbijajo stereotipe. Ne samo, da se lahko udeležijo aktivnosti v svojih državah, ampak lahko potujejo tudi v tujino in si pridobijo mednarodno učno izkušnjo.

11 dni so se tako mladi družili, učili kako sprejemati dobre odločitve z čim manj slabimi posledicami, kako se učiti iz napak, kako svoje neuspehe spremeniti v odskočne deske za nadaljevanje svoje poti, kako postaviti jasne cilje ter kako komunicirati z drugimi. Učili so se kako delovati v skupini, timu, kako se v skupino vključiti in kako pomagati tudi drugim pri osebni rasti. Vsakodnevne aktivnosti so se začele z »energizerji«, zabavnimi aktivnostmi, igrami, ki udeležence sprostijo in spodbudijo k večji produktivnosti. Ponavadi so to igre v gibanju, skupinske aktivnosti, da se udeleženci povežejo in izboljšajo skupinsko dinamiko. Vsak večer pa je bil obarvan z barvami določene države, kjer so udeleženci s skupino iz svoje države pripravili tradicionalno večerjo, predstavili svojo državo, plese, glasbo. Izpustili pa nismo niti zaključne zabave in piknika v krasni prekmurski naravi ob kresu.

Organizatorji projekta Društvo ELU s svojimi partnerskimi organizacijami iz cele Evrope pa že pripravljajo nove projekte doma in v tujini na različne tematike, ki so močno povezane tudi z aktualnimi dogodki v Evropi in po svetu s ciljem, da se spodbuja neformalno izobraževanje in podobne aktivnosti v regiji.

Več informacij o izvedenih ali prihajajočih projektih pa lahko najdete tukaj:

Facebook: ELU-Explore, Learn and Use

Instagram: drustvo_elu

Email: sara.drustvoelu@gmail.com

Fotogalerija

Anketa

Kje izveste aktualna obvestila in novice o dogodkih v Občini Šalovci

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

28
Jun
2022

Slavnostno polaganje tlakovcev spomina

          Vabilo Vljudno vabljeni na slavnostno polaganje tlakovcev …

22
Jun
2022

Vabilo dan državnosti

V A B I L O   Občina Šalovci, Zavod za turizem, …

22
Jun
2022

Koncert Trio Šardone

Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine Šalovci organizira ob pomoči Zavoda za kulturo …

20
Jun
2022

Razstava Walter Famler

Re:Pannonia v župnišču Križevci 30.6.2022 do 3.7.2022 od 11.00 do 23.00 BAKOS …

20
Jun
2022

Film: Always remember Yuri Gagarin

  Re:Pannonia 2022 Kino Križevci | Kulturni Dom Sobota 02.07.2022 | 18.00 …