V Šalovcih zasadili rožnato drevo

Občina Šalovci letos sodeluje v akciji Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk, ki jo izvaja Združenje Europa Donna Slovenija.

V letošnji akciji je Europa Donna Slovenija slovenskim občinam podarila “rožnato drevo”, ki bo občanke in občane tudi v naslednjih letih opozarjalo na pomen skrbi za svoje zdravje, zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka. Občina Šalovci je ena izmed 58 sodelujočih občin in ena izmed 8 pomurskih občin.

Rožnato drevo, ki smo ga zasadili na prireditvenem prostoru Volčin v Šalovcih, je Japonska okrasna češnja Kanzan. Je ena izmed najbolj priljubljenih sort okrasnih češenj in je znana po svojem izjemnem cvetenju. Cveti v pozni pomladi, ko razkrije osupljivo paleto rožnato-vijoličnih, dvojnih cvetov, ki so pravi vizualni praznik.

V letošnji kampanji se osredotočajo tudi na pomen prijateljstva. Zato letošnja kampanja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske s sloganom , da “NAJBOLJŠI PRIJATELJICI POTIPAJ PO ZDRAVJU”, da opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočijo tudi svojim prijateljicam. V okviru akcije se javnost obvešča o pomenu zdravega načina življenju, zgodnjega odkrivanja in možnostih zdravljenja. Z zdravim življenjskim slogom, ki vključuje uravnoteženo prehrano, redno telesno dejavnost, ohranjanje zdrave telesne mase, izogibanje kajenju in omejevanje uživanja alkohola, lahko zmanjšamo tveganje za nastanek raka dojk ali ga vsaj zamaknemo na kasnejši čas.

Fotogalerija

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

26
Maj
2024

Vodenje po Poti cvetočih travnikov v Budincih

Objavljeno: 09 Maj 2024

Pot cvetočih travnikov v Budincih obiskovalce popelje med ene od najbolj vrstno …

28
Maj
2024

BREZPLAČNA DELAVNICA ZA DRUŠTVA: IZVAJANJE PRIDOBITNE DEJAVNOSTI – kaj vse je potrebno upoštevati?

Objavljeno: 17 Maj 2024

Končno je tu delavnica o področju, na katerem imate društva največ vprašanj …

30
Maj
2024

Knjižni bazar

Objavljeno: 23 Apr 2024

Vabljeni na knjižni bazar v Domanjševce!