V Peterlougu so bili mladi udeleženci projekta iz programa ERASMUS +
50

V dnevih med 18. in 28. aprilom je Turistično nastanitveni center Peterloug v Markovcih napolnilo 42 mladih iz šestih različnih držav Evropske Unije. Potekal je namreč mednarodni Erasmus+ projekt z naslovom Let Us Express, v organizaciji društva ELU – Explore, Learn and Use. Udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Litve, Italije, Romunije in Bolgarije so te dni bivali skupaj, se spoznavali, družili, ustvarjali nove spomine in se učili drug od drugega. Mednarodni projekti, kot je bil ta, so zasnovani na ideji neformalnega izobraževanja in priložnostnega učenja. Med projektom so vsak dan potekale različne interaktivne delavnice, ki so mlade povezale in jim podale nova znanja.

Osrednja tema projekta je bila komunikacija, saj se nam zdi jasno izražanje, povezovanje in sprejemanje informacij pomembna veščina v današnjem svetu instant komunikacije in hladnih odnosov. Komunikacija igra ključno vlogo v veliki večini vseh naših vsakodnevih aktivnostih, vendar jo v hitrem tempu naših življenj lahko prehitro vzamemo kot samoumevno in pozabimo, da je veščina, ki jo je tako kot vse ostale potrebno razvijati in nadgrajevati. Uspešna komunikacija je ključ do uspešnih odnosov, tako v osebnem kot v poslovnem življenju.

Tudi raznolikost kulturnega ozadja udeležencev je predstavljala enkratno priložnost za ravoj strpnosti in razumevanja kako smo si različni in v čem smo si podobni, kar je samo ena od mnogih mehkih veščin potrebnih za uspeh na današnjem trgu dela.

Organizirane aktivnosti so bile oblikovane tako, da so udeležence med seboj povezale, jih odprle novim idejam in jim predstavile nova znanja. Preizkušali so meje svoje cone udobja in se postavljali v nove situacije. Tako so se, naprimer, v Murski Soboti pomešali med lokalno prebivalstvo, se z njimi pogovarjali in za nalogo poskušali z njimi izmenjati preproste predmete. Gradili so svoje veščine javnega nastopanja in se celo učili osnov znakovnega jezika.

Udeleženci so projekt zaključili zadovoljni a hkrati žalostni, da se morajo raziti. Navdušeni nad priložnostmi, ki jih nudi Erasmus+ so si obljubili, da se srečajo znova!

Fotogalerija

2
3
20
23
24
25
35
image00003
image00004
image00007
image00021
image00036
image00052

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

31
Avg
2024

Košček sreče

Objavljeno: 30 Maj 2024

Dan judovske kulture, na katerem bo letos osrednji gost fotograf Stojan Kerbler. …