V OKVIRU POBUDE »LIDL ZA VITALNO SLOVENIJO« BO LIDL SLOVENIJA Z DONACIJO PODPRL PROJEKT OBČINE ŠALOVCI

Lidl Slovenija je spomladi v okviru pobude »Lidl za vitalno Slovenijo« vse slovenske občine povabil k oddaji predlogov za donacijsko (so)financiranje lokalnih infrastrukturnih projektov, ki spodbujajo in krepijo gibanje ter zdrav življenjski slog lokalnega prebivalstva. Na povabilo se je odzvala skoraj tretjina vseh slovenskih občin, skupno so prejeli več kot 80 predlogov projektov. Med vsemi predlogi je bil za sofinanciranje z Lidlovo donacijo izbran tudi projekt »Revitalizacija javnih površin v TNC Peterloug« občine Šalovci.

S pobudo želijo spodbujati vitalnost Slovenk in Slovencev

Namen pobude Lidl za vitalno Slovenijo je krepitev (bolj) aktivnega načina življenja prebivalstva v lokalnem okolju. S tem v Lidlu Slovenija zasledujejo tudi cilje svoje trajnostne strategije, pri čemer sta glavni temi trajnosti dobro za planet in dobro za ljudi. V okviru slednjega se že vrsto let posvečajo humanitarnemu načinu delovanja, podpori projektom za otroke in družine, ter promociji zdravega načina življenja, ki zajema skrb za dobro počutje na vseh nivojih posameznikovega delovanja ter spodbujanje kupcev k ozaveščenemu načinu prehranjevanja. S širitvijo svoje ponudbe in ozaveščanjem namreč želijo olajšati njihovo odločanje ter jim pomagati k bolj uravnoteženemu prehranjevanju in tudi bolj trajnostnemu načinu življenja.

»V Lidlu Slovenija že več kot 15 let tkemo vezi z lokalnim okoljem, v katerem živimo in delujemo, ter iščemo načine, kako podpirati projekte in pobude za boljši svet. Vsako leto tako podpremo več kot 200 različnih organizacij, projektov in dogodkov. Ker smo se želeli v skladu z našo trajnostno strategijo še bolj povezati z lokalnim okoljem, je nastala pobuda Lidl za vitalno Slovenijo. Z njo bomo podpirali projekte, ki aktivno ustvarjajo možnosti za bolj zdrav način življenja prebivalstva in različne generacije spodbujajo h gibanju. Močan interes med občinami dokazuje, da prepoznavajo pomen in vlogo lokalne skupnosti pri spodbujanju zdravega načina življenja,« je povedal Ivan Udiljak, generalni direktor Lidla Slovenija.

Z donacijo do otroškega igrišča

V občini Šalovci načrtujemo dopolnitev javnih površin v turistično-nastanitvenemu centru Peterloug, s pomočjo donacije pa bomo postavili otroško igrišče. S tem bo območje postalo še bolj privlačno za prebivalce občine in druge obiskovalce, otroško igrišče pa bo družinam omogočilo aktivnejše in kakovostno preživljanje prostega časa.

»Izredno veseli smo prejete donacije Lidla Slovenija za naš projekt, s katerim bomo našim občankam in občanom, še posebej našim najmlajšim, omogočili še več aktivnosti v naravi ter jim tako zagotovili še kvalitetnejše preživljanje prostega časa. Še posebej zato, ker se zavedamo pomena gibanja in zdravega življenjskega sloga,« je povedal župan občine Šalovci Iztok Fartek.

Poleg projekta občine Šalovci, bo Lidl Slovenija z donacijami (so)financiral še 3 druge projekte slovenskih občin, in sicer »Montažni kolopark« občine Cerknica, »Trim steza – Plac za vse generacije« občine Ravne na Koroškem in »Skate park Stožice« Mestne občine Ljubljana. Skupna vrednost Lidlove donacije za vse izbrane projekte znaša 345.000 EUR.

Prijavljeni projekti izkazujejo izjemno strateško skrb za zdrav življenjski slog občanov

Na povabilo podjetja so se lahko odzvale vse slovenske občine ali javni zavodi, ki delujejo v okviru občin.

Lidlova interna komisija je bila navdušena, kako aktivno in strateško se z vitalnostjo svojih prebivalcev ukvarjajo slovenske občine. Številne občine so poslale projekte z izjemno dodelano strategijo upravljanja zdravega načina življenja občanov, ki so sovpadali s cilji, ki jih s pobudo Lidl za vitalno Slovenijo zasleduje tudi Lidl Slovenija.

Pri Lidlu Slovenija še dodajajo, da nameravajo s pobudo »Lidl za vitalno Slovenijo« nadaljevati tudi v prihodnje.

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki