Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku
IMG 9720

Občina Šalovci in Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci sta v sodelovanju z Osnovno šolo Šalovci; Javnim skladom za kulturne dejavnosti, OI Murska Sobota ter Slavističnim društvom Prekmurja, Prlekije in Porabja pripravila slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku. Na prireditvi z naslovom V spomin Milanu Vincetiču smo predstavili dokumentarni film o Milanu Vincetiču Jaz sem mravljišče drobnih smrti ter knjigo njegovih še neobjavljenih zgodnjih in zadnjih pesmi Postile.

Dokumentarni film o Milanu Vincetiču je po scenariju Štefana Kardoša režiral in posnel Jože Glažar; v njem Vincetičevo raznoliko besedno ustvarjalnost in njegov človeški obraz predstavljajo sorodniki, prijatelji in literarni sopotniki, filmsko pripoved o njem pa s tematskimi vprašanji zaokrožuje Ksenija Horvat.

V knjigi Postile so zbrane doslej neobjavljene pesmi Milana Vincetiča iz zgodnjega ustvarjalnega obdobja in iz literarne zapuščine. Vincetičevo pesniško besedo spremlja govorica likovnih podob akad. slikarjev Aleksandra Červeka in Mirka Rajnarja; knjigo zaključuje celovita bibliografija Vincetičevih del in spremna beseda Francija Justa o njegovem besednem ustvarjanju.

Na dogodku so sodelovali tudi učenci OŠ Šalovci z Vincetičevimi recitacijami. Slovenskemu kulturnemu prazniku smo se poklonili tudi z nastopom Ženske vokalne skupine Zarja KTD Moščanci.

Hvala vsem sodelujočim, ki so soustvarili lep kulturni dogodek!

Fotogalerija

DSC 1378
DSC 1380
DSC 1382
DSC 1384
DSC 1386
DSC 1390
DSC 1394
DSC 1399
DSC 1405
IMG 9724

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

26
Maj
2024

Vodenje po Poti cvetočih travnikov v Budincih

Objavljeno: 09 Maj 2024

Pot cvetočih travnikov v Budincih obiskovalce popelje med ene od najbolj vrstno …

28
Maj
2024

BREZPLAČNA DELAVNICA ZA DRUŠTVA: IZVAJANJE PRIDOBITNE DEJAVNOSTI – kaj vse je potrebno upoštevati?

Objavljeno: 17 Maj 2024

Končno je tu delavnica o področju, na katerem imate društva največ vprašanj …

30
Maj
2024

Knjižni bazar

Objavljeno: 23 Apr 2024

Vabljeni na knjižni bazar v Domanjševce!