Projekt RUNE prihaja tudi v Občino Šalovce
rune fb default cover

V občini Šalovci se začenja izgradnja širokopasovnega infrastrukture v okviru projekta RUNE. Gre za prvi in v tem trenutku tudi edini čezmejni projekt na ravni Evropske unije, s katerim se povezujejo ozemlja več držav članic z ultra hitro širokopasovno optično infrastrukturo. Občina Šalovci je tako ena izmed 40 občin, kjer se gradi ultra hitra širokopasovna infrastruktura, ki bo v omogočila priklop na optični internet več kot 50.000, v celotnem obdobju trajanja projekta pa približno 190.000 gospodinjstvom, kmetijam in gospodarskim subjektom.

Dejstva, da je kvalitetna povezava z internetom dandanes praktično neizogiben del naših življenj, ki nam pomaga pri delu, učenju, zabavi, se zavedajo tudi v podjetju RUNE Enia d.o.o. Zato si v okviru projekta RUNE prizadevajo zgraditi ultra hitro širokopasovno infrastrukturo na podeželskih območjih Slovenije. Ta uporabnikom omogoča uporabo interneta, s hitrostjo večjo od 1 Gbps. Tako si lahko s priklopom optičnega priključka vsakdo zagotovi izjemne hitrosti interneta, ki mu omogočajo svetlobne hitrosti, s pomočjo katerih hitro, zanesljivo in kakovostno brska po internetu, nalaga vsebine, gleda televizijo ali posluša glasbo.
Gradnja optičnega omrežja se v občini Šalovci pričenja spomladi, prvi uporabniki pa bodo predvidoma lahko uporabljali optično omrežje že s poletjem. V občini je za priklop na omrežje načrtovanih preko 400 gospodinjstev. Sočasno z izgradnjo omrežja pa bo lahko vsak občan preveril možnost priklopa in naročila optike na spletni strani www.ruralnetwork.eu. Strošek priključka na optično povezavo znaša 150,00 EUR z DDV za fizične osebe ali 167,13 EUR z DDV za pravne osebe, na željo naročnika in v dogovoru z izbranim operaterjem pa ta znesek krije izbrani ponudnik storitev. Uporabniki imajo tudi možnost izbire med vsemi operaterji v Sloveniji.

Optični priključek bo občanom prinesel mnoge prednosti, od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivost na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj. Ne nazadnje pa imajo uporabniki možnosti izbire in zamenjave ponudnika storitev.

Za vsa dodatna vprašana ali za pomoč pri izvedbi naročila se lahko občani obrnejo na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki