Leto 2022
SKUPAJ ZMOREMO VEČ

Komisija za participativni proračun je med prispelimi vlogami izbrala naslednje predloge:

 

Betonsko-lesene klopi pri vaškem domu in nogometnem igrišču v Domanjševcih

Nabavljenih je bilo 8 betonsko-lesenih klopi, s katerimi smo zamenjali že obstoječe dotrajane klopi. Nova urbana oprema doprinese k lepšemu izgledu okolice vaškega doma in igrišča.

 

Postavitev skulpture oziroma figure možiclja pri vaško-gasilskem domu v Budincih

Skulptura simbolizira pohodnika, ta pa je značilen za KUD Budinci, saj prirejajo številne pohode. Njihov najbolj znan pohod je Pohod trej kralof na pouti po dolaj pa bregaj, ki ga organizirajo v začetku januarja. KUD Budinci je upravljavec mednarodne pešpoti »na pouti po dolaj pa bregaj,« ki je bila uradno markirana leta 2009. Pot poteka krožno med Budinci in Andovci v Porabju, zajema pa kulturno in zgodovinsko dediščino obeh krajev.

Skulpturo pohodnika je izdelal umetnik marko Grašič iz podjetja Skulpture Margo iz Gornje Radgone, njegova vrednost pa znaša 2.500,00 evrov.

 

Posodobitev razsvetljave na športnem igrišču v Dolencih

Pobuda naslavlja rešitev več problemov. Nova razsvetljava je 80 % bolj varčna od dotrajane. Nameščena je na športnem igrišču, zato je namenjena javni uporabi. S postavitvijo oz. posodobitvijo razsvetljave pa je omogočeno tudi nemoteno treniranje v večernih urah. To spodbuja športno dejavnost pri mladih in ostalih generacijah.

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

31
Avg
2024

Košček sreče

Objavljeno: 30 Maj 2024

Dan judovske kulture, na katerem bo letos osrednji gost fotograf Stojan Kerbler. …