Občina

Drage obiskovalke, spoštovani obiskovalci,

prisrčno pozdravljeni na spletni strani občine Šalovci.

Bistvo in pravo bogastvo naše občine so ljudje. Znani smo po svoji marljivosti, delavnosti, ustvarjalni trmi, odprtosti, predvsem pa po gorički družabnosti in gostoljubnosti. Poleg naravnih in kulturnih lepot, ki so nam v ponos in jih radi pokažemo, goste z veseljem sprejmemo in jim ponudimo številne kulinarične dobrote.

Ker je pri nas v vseh letnih časih lepo in prijetno, menim, da nas je vredno obiskati in spoznati, saj,  ko nas boste enkrat obiskali in spoznali, se boste radi vračali.

Zaobšlo nas je obdobje industrializacije, možnosti  razvoja občine vidimo v turizmu, ki v strategiji razvoja občine predstavlja eno pomembnejših gospodarskih dejavnosti. Dejstva, da Občina Šalovci leži znotraj Krajinskega parka Goričko in da je prav neokrnjena in čista narava tista danost, ki jo v sodobnem času išče vse več ljudi, se v občini dobro zavedamo. In prav umno gospodarjenje z zemljo v preteklosti je omogočilo, da so tu preživele marsikatere redke živalske in rastlinske vrste, ki so drugod že izginile, zato je toliko bolj utemeljena trditev, da gorički ljudje znajo živeti v sožitju z naravo. Ena takih rastlin je tudi blago dišeči volčin, ki se nahaja tudi v grbu in zastavi občine.

Območje Občine Šalovci spada med demografsko ogrožena območja, najpomembnejša panoga je kmetijstvo, s katero se kot osnovno ali dopolnilno dejavnostjo ukvarja velik del prebivalcev.

V bližnji prihodnosti želimo vsem občankam in občanom zagotoviti osnovno cestno,  komunalno in telekomunikacijsko infrastrukturo, katera je veliki večini prebivalcev Slovenije samoumevna. Kajti prepričan sem, da si tudi mi zaslužimo isto kvaliteto življenja, hkrati pa se trudimo biti občanom in gostom prijazna občina.  To dokazuje že ta spletna stran, prebrskajte jo in prepričan sem, da boste našli marsikaj zanimivega in koristnega.

Spoštovane občanke in občani, zahvaljujem se vam za vašo pozornost in obisk naše spletne strani, upam in želim, da najdete čim več koristnih in uporabnih informacij.

Vsem zunanjim obiskovalcem pa velja prisrčno povabilo, da nas kmalu obiščete in se prepričate, kako lepo je pri nas. Pridite, saj to so čisto zares kraji, ki ste jih iskali.

DOBRODOŠLI!

Anketa

Kje izveste aktualna obvestila in novice o dogodkih v Občini Šalovci

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

02
Okt
2022

Župnijski dan v Markovcih

Objavljeno: 27 Sep 2022

Župnija Markovci organizira tradicionalni župnijski dan. Začel se bo ob 9:30 z …

04
Okt
2022

Delavnica za društva in zavode

Objavljeno: 30 Sep 2022

Ste aktivni v kakšnem društvu ali zavodu? Potem vas zagotovo zanima: 📌 …

09
Okt
2022

18. Kapüstni den

Objavljeno: 27 Sep 2022

Turistično društvo Dišeči volčin v sodelovanju z vasjo Šalovci in Občino Šalovci …