Mladi iz različnih držav bili na izmenjavi v Peterlougu

Peterloug v Markovcih na Goričkem je od 4.4. do 14.4.2022 ponovno gostil mlade iz različnih držav EU pod okriljem Erasmus + programa in Društva ELU. Izvajala se je namreč mladinska izmenjava »Our Rights – Our Health«, ki se je povezovala s temo človekovih pravic v času pandemije. Mladi iz Slovenije, Italije, Bolgarije, Litve, Španije in Portugalske so se 11 dni družili, udeleževali delavnic in aktivnosti na omenjeno tematiko in se povezali z lokalnim okoljem skozi razširitvene dejavnosti.

Sedež društva se pravzaprav nahaja v Markovcih, kjer se trudijo povezati lokalno okolje z mednarodnimi dejavnostmi in pokazati kaj vse lahko regija nudi mladim na področju neformalnega izobraževanja. Peterloug nudi priložnosti za aktivnosti mladinskih projektov in mladi iz vse Evrope se radi vračajo v Prekmurje na take projekte.

Udeleženci so na projektu pridobivali pomembna znanja iz področja človekovih pravic v povezavi z aktualnimi dogodki po svetu in pandemijo COVID 19 skozi različne delavnice, ki so vključevale metode neformalnega izobraževanja. Veliko pozornosti je bilo namenjeno tudi izboljševanju mehkih veščin mladih in pridobivanje izkušenj v mednarodnem okolju ter spodbujanje evropskega državljanstva. V program mladinske izmenjave so bile vključene različne interaktivne delavnice, skupinsko delo in izlet v Mursko Soboto. Mladim so bile predstavljene tudi priložnosti, ki jih Erasmus + nudi, projekti mladinskih izmenjav v okviru le-tega pa so sofinancirani s strani Evropske unije.

To mednarodno sodelovanje je le del aktivnosti Društva ELU, ki spodbuja pomen neformalnega izobraževanja in aktivno pripravljajo naslednje projekte in priložnosti za mlade v naslednjih mesecih.

Facebook: ELU: Explore, Learn and Use

Instagram: drustvo_elu

Anketa

Kaj bi spremenili/dodali v cestni javni infrastrukturi v občini?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

08
Dec
2023

Naj iskrice zažarijo

Objavljeno: 30 Nov 2023

Vabljeni na predbožično prireditev s prižigom prazničnih luči. Program: 15:45 – okrasitev …

15
Dec
2023

Srečanje članov DU Šalovci

Objavljeno: 22 Nov 2023

Društvo upokojencev Šalovci pripravlja ob koncu leta srečanje svojih članov. Zbrali se …

17
Dec
2023

Razstava jaslic in prazničnih aranžmajev

Objavljeno: 01 Dec 2023

Vabljeni na 1. razstavo jaslic in prazničnih aranžmajev, ki bo v nedeljo, …

26
Dec
2023

Štefanov pohod

Objavljeno: 01 Dec 2023

Športno društvo Čepinci pripravlja tradicionalni Štefanov pohod. Začel se bo ob 10. …

27
Dec
2023

Gledališka predstava za otroke BOŽIČNA SIMFONIJA

Objavljeno: 01 Dec 2023

Občina Šalovci vabi na gledališko predstavo za otroke BOŽIČNA SIMFONIJA Gledališča KU-KUC. …