Marec ponovno mesec potovanja in obiska mladih na Goričkem v TNC Peterloug
IMG 20230314 WA0015

Skupina mladih je od 7. pa do 17. 3. zapolnila prostore Peterlouga in izvajala različne delavnice in aktivnosti na za njih izjemno pomembno tematiko. Mladi so namreč sami izbrali tematiko duševnega zdravja in mentalne higiene kot  osrednjo točko pričujočega projekta. Opazili so, da je pandemija vplivala na njih in da potrebujejo več znanja s področja spoznavanja in razumevanja sebe ter svojih čustvenih stanj.

Tako so mladi 11 dni sodelovali in se učili o pomembnih temah v okviru širšega področja duševnega zdravja. Skozi predstavitve, raziskovanja, sodelovanja, igro so mladi spoznavali sebe, druge kulture in pridobivali pomemben kompetence, vse od komunikacijskih, digitalnih in jezikovnih.

Projekt mladinske izmenjave je bil izveden v okviru Erasmus + programa.
Erasmus+ je program EU na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2021–2027. Izobraževanje, usposabljanje, mladina in šport so ključna področja, ki državljanom pomagajo pri osebnem in poklicnem razvoju. Kakovostno inkluzivno izobraževanje in usposabljanje ter neformalno in informalno učenje opremijo mlade in udeležence vseh starosti s kvalifikacijami in veščinami, potrebnimi za njihovo smiselno sodelovanje v demokratični družbi, medkulturno razumevanje in uspešen prehod na trg dela. Mladinske izmenjave predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja v mladinskem delu. Skupinam mladih iz najmanj dveh različnih držav omogočajo, da skupaj preživijo od 5 do 21 dni in raziskujejo teme, ki jih družijo. Mladi ob tem pridobivajo in razvijajo svoje kompetence, postajajo pozorni na družbeno relevantne teme in področja, preko vrstniškega učenja raziskujejo nove kulture, navade, razbijajo predsodke in stereotipe ter krepijo vrednote solidarnosti, demokratičnosti in prijateljstva.

Društvo ELU že nekaj let aktivno sodeluje na omenjenem področju mladinskega dela in mnogim mladim omogoča sodelovanje na mednarodnih projektih doma in v tujini. Projekte izvajajo na Goričkem in s tem spodbujajo regijo k bolj aktivnemu vključevanju na mednarodnem področju.

Fotogalerija

DSC05600

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki