Javna razprava o predlogu strateškega načrta SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

V ponedeljek, 19. julija, bo v Moravskih Toplicah za področje Pomurja potekala JAVNA RAZPRAVA O PREDLOGU STRATEŠKEGA NAČRTA SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 2. 7. 2021 objavilo predlog posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023–2027, ki vsebuje analizo stanja, opredeljene potrebe, intervencije, finančni razrez, zneske na enoto ter kazalnike učinka. Z objavo predloga posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023–2027 se začenja javna razprava, ki bo trajala do 15. 8. 2021.

 

V okviru javne razprave bo MKGP organiziral več javnih posvetovanj, na katere so vabljeni vsi zainteresirani. Javno posvetovanje bo tudi na našem področju:

19. 7. 2021: Moravske Toplice (Terme Vivat, Ulica ob igrišču 3, 9226 Moravske Toplice) med 9.30 in 12. uro, na posvet pa je obvezna prijava preko spletnega obrazca. Za udeležbo je potrebno zadostiti pogoju PCT (prebolel, cepljen, testiran), potrebna pa je tudi nošnja maske.

 

Več informacij najdete na https://skp.si/uporabne-povezave/strateski-nacrta-skupna-kmetijska-politika-skp.

 

Naša odgovornost je, da smo v javni razpravi aktivni, saj je to dokument, ki nam bo uokviril kmetijstvo, ki ga bomo kmetovali. Dokument je res obsežen, v posametnih delih precej rigiden in (ne)pričakovan, toda to je osnutek. Sredstva so močno omejena, potreb in želja pa je veliko. S strani vseh deležnikov. In samo z aktivno participacijo bomo zapisali kmetijstvo, ki nam bo omogočalo trajnostni razvoj v vseh treh dimenzijah – ne le okoljski, temveč tudi socialni in ekonomski. Mladi kmetje smo prihodnost slovenskega kmetijstva in razvoja podeželja, – vključno z lokalno skupnostjo.

 

 

Pomagajte nam (so)ustvariti kmetijstvo, ki nam bo omogočalo dostojno življenje in možnost pridelovanja zdrave kakovostne lokalne hrane.

 

Vse dobro in prijeten pozdrav.

Doris Letina

Vodja področja za mlade kmete in kmetijsko politiko