(DO)ŽIVIMO V POMURJU

(DO)ŽIVIMO V POMURJU

V soboto, 19.6. 2021 je v Ljubljani na Pogačarjevem trgu potekala že druga predstavitev pomurskega turizma v obliki sejma. Organizator dogodka je bila televizija AS iz Murske Sobote, soorganizator pa Pomurska turistična zveza.

Mnogi ponudniki iz različnih občin iz Pomurja so se predstavljali s svojimi lepimi tržnicami, nekatera društva pa tudi s plesom in glasbo.

Na 30 stojnicah so se predstavljali ponudniki in društva (KUD Beltinci, KUD Goričko, Društvo glasbenikov Odranci, TD Markovci, Künštni Prleki in Ljudski pevci in godci – Gomilički degaši) iz številnih Pomurskih občin.

Zavod za turizem, šport in kulturo si je delil stojnico z Madžarsko narodno samoupravno skupnostjo Domanjševci.

Našo  stojnico si je tudi ogledala bivša ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec.

Na naši stojnici smo ponujali vse od ponudbe nastanitvenega centra in apartmajev do domačega vina in domačih kiflinov iz Domanjševec, naravnih znamenitosti v občini in novega serotonin turizma.

Serotonin turizem je v bistvu kot nasprotje od adrenalin turizma. Serotonin je hormon sreče, sprošča se pa s hrano, kot so sir, pusto meso, jajca, gobe, fižol …., vitamini is skupine B, magnezijem (oreščki, suhe marelice, fige) in maščobe-omega 3 maščobnimi kislinami. Serotonin lahko tudi pridobimo s fizično aktivnostjo, dobrim spancem, druženjem s prijatelji/družino, sončno svetlobo, itd.