Pozdrav poletju
Občina Šalovci, Stopaj   društvo za razvoj idej in Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci (1)

Ob zaključku šolskega leta in začetku poletnega dogajanja v občini vas Občina Šalovci, Zavod Stopaj in ZTŠK Šalovci vabijo na prireditev Pozdrav poletju. Na dogodku bo poskrbljeno tudi za poletne napitke in prigrizke. Vstopnine ni!

KU-KUC gledališče: O KUŽIJU IN BOLHI
Kuži in njegova bolha sta bila od zmeraj najboljša prijatelja. Skupaj sta se igrala, hodila v trgovino, skupaj sta plesala … Vse do danes, ko kuži začuti, da se mora njuno prijateljstvo končati. Sosedov Bobi nima bolhe in tudi drugi psi ne. Zato njegova bolhica, njegova najboljša prijateljica, mora proč. Predstava je polna navihanih domislic, drobnih nagajivosti in humornih presenečenj. Na zabaven način otroke pritegne v razmislek o čustvih, o sprejemanju samega sebe in o razdvojenosti med tem, kaj čutim in kaj mi svet pravi, da je »prav«. Razigrano dogajanje v katerem otroci skupaj s kužkom rešujejo težave in izzive se razplete v srečen konec, pesem in ples. Tako nas iskriva zgodba o prijateljstvu pouči tudi o radosti, ki jo vzbuja sodelovanje in medsebojna pomoč.
Predstava je najbolj primerna za vrtec 3-6, OŠ 1 triada, OŠ 2 triada.

Mobilna razstava Konec sveta – pogled kvišku je del projekta Zeleno Goričko. Program izhaja iz nacionalne strategije, ki predstavlja Slovenijo kot globalno, zeleno, butično destinacijo za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja ter mir. Turizem na podeželju in doživetja narave temeljita na visoki stopnji ohranjene narave na Goričkem predvsem v številu sončnih dni in nizke stopnje svetlobne onesnaženosti. Osnovna vsebina je vodeno opazovanje nočnega neba, uživanje in druženje pod zvezdami. Iz tega izpeljemo različne vsebine izobraževalnega ali turističnega značaja glede na strukturo obiskovalcev. Mobilna razstava Konec sveta – pogled kvišku pojasnjuje dogajanje ob popolnem Sončevem mrku 1999 in razloge, zakaj na Goričkem gledamo kvišku.

V primeru slabega vremena bo dogodek v Kulturni dvorani v Šalovcih.
Vabljeni!


Trajanje dogodka:

Začetek: 16/06/2023
Zaključek: 16/06/2023
Ura dogodka: 19:00

Kraj dogodka: Prireditveni prostor Volčin v Šalovcih

Organizator: Občina Šalovci, Društvo Stopaj in ZTŠK Šalovci

Spletna stran dogodka / organizatorja:

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki