Ob slovenskem kulturnem prazniku: V spomin Milanu Vincetiču
Slika1

Na prireditvi bomo predstavili dokumentarni film o Milanu Vincetiču Jaz sem mravljišče drobnih smrti ter knjigo njegovih še neobjavljenih zgodnjih in zadnjih pesmi Postile.

Dokumentarni film o Milanu Vincetiču (50 min.) je po scenariju Štefana Kardoša režiral in posnel Jože Glažar; v njem Vincetičevo raznoliko besedno ustvarjalnost in njegov človeški obraz predstavljajo sorodniki, prijatelji in literarni sopotniki, filmsko pripoved o njem pa s tematskimi vprašanji zaokrožuje Ksenija Horvat.

V knjigi so zbrane doslej neobjavljene pesmi Milana Vincetiča iz zgodnjega ustvarjalnega obdobja in iz literarne zapuščine. Vincetičevo pesniško besedo spremlja govorica likovnih podob akad. slikarjev Aleksandra Červeka in Mirka Rajnarja; knjigo zaključuje celovita bibliografija Vincetičevih del in spremna beseda Francija Justa o njegovem besednem ustvarjanju.

Na dogodku bodo sodelovali tudi učenci OŠ Šalovci z Vincetičevimi recitacijami, slovenskemu kulturnemu prazniku se bomo poklonili z nastopom Ženske vokalne skupine Zarja.

Vljudno vabljeni!


Trajanje dogodka:

Začetek: 06/02/2023
Zaključek: 06/02/2023
Ura dogodka: 18:00

Kraj dogodka: Kulturna dvorana Šalovci

Organizator: Občina Šalovci; Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci; Osnovna šola Šalovci; Javni sklad za kulturne dejavnosti, OI Murska Sobota; Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja

Spletna stran dogodka / organizatorja:

Fotogalerija

Vabilo V spomin Milanu Vincetiču

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki

21
Apr
2024

Pohod Krajinskega parka Goričko ob svetovnem dnevu Zemlje

Objavljeno: 11 Apr 2024

Nedelja, 21. april 2024, 10.00, zbiranje 9.30–10.00 Začetek pohoda bo v središču vasi (nasproti …

26
Apr
2024

Slovenska bakla v Šalovcih

Objavljeno: 29 Mar 2024

»Slovenska olimpijska bakla« bo med aprilom in julijem obiskala vse slovenske občine, …