18. Občinski praznik
DSC 0106

V Občini Šalovci smo v nedeljo, 14. avgusta praznovali 18. praznik občine. Osrednja slovesnost je bila v novi poslovni coni v Šalovcih. Na proslavi s kulturnim programom so nastopili otroci vrtca Šalovci, učenci OŠ Šalovci, pevska skupina Mavrica DU Šalovci, KUD Šalovci in vokalna skupina Aeternum. Zbrane je uvodoma pozdravil župan Iztok Fartek, ki je izpostavil ključne naložbe in naloge, ki jih je uresničila občina v zadnjem mandatu, predstavil pa je tudi ideje in načrte za naprej. Slavnostna govornica ob občinskem prazniku je bila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko, ki je izpostavila prednostne naloge v slovenskem kmetijstvu in spodbude, ki jih lahko pričakujejo kmetje.

Na slovesnosti smo podelili tudi občinska priznanja.

Plaketo Občine Šalovci je prejela Madžarska narodna samoupravna skupnost Občine Šalovci – za prispevek k ohranjanju in razvoju narodne identitete in kulturne dediščine.

Priznanje Občine Šalovci je prejelo Športno društvo Dolenci – za 20-letnico delovanja društva in za prispevek k razvoju športa.

Priznanje Občine Šalovci je prejela Evangeličanska cerkvena občina Domanjševci – za 120. obletnico blagoslovitve cerkve.

Priznanje župana Občine Šalovci so prejeli: Andrea Kovacs – za uspešno sodelovanje in povezovanje pri razvoju obmejnega območja; Daniel Kalamar – za vložen trudi pri uresničitvi projekta Pomurski vodovod in za uspešno vodenje podjetja Vodovod sistema B in Ivanka Balek – za prizadevno vodenje Društva upokojencev Šalovci.

Zahvalo Občine Šalovci je prejela Alenka Kodila – za izdelavo kvačkanega grba Občine Šalovci.

Po končani slovesnosti je sledila pogostitev za vse obiskovalce, zbrani so lahko prisluhnili koncertu slovenskih in dalmatinskih skladb vokalne skupine Aeternum, praznik pa smo sklenili z druženjem ob zvokih trenutno najbolj popularnega ženskega ansambla v Sloveniji – Chicas.

Fotogalerija

IMG 8794
IMG 8795
IMG 8796
IMG 8797
IMG 8832
IMG 8837
IMG 8855
IMG 8880
DSC 0108
DSC 0028

Anketa

Bi obiskovali tržnico lokalnih pridelkov in izdelkov v središču Šalovec?

View Results

Loading ... Loading ...

Koledar dogodkov

Prihajajoči dogodki